V sredo, 8.11.2023, se je ob 9.00, v enoti Maistrova – škratica Mica, oglasil zvočni signal za evakuacijo. Otroci so v spremstvu vzgojiteljev nemudoma zapustili prostore vrtca in se napotili proti dogovorjenemu zbirnemu mestu. Na prostem so zaslišali zvok siren gasilskih vozil, ki so se utripajočih luči kmalu ustavila pred vrtcem. Del gasilcev je odhitel v stavbo, saj je v njej ostala ujeta ena izmed naših vzgojiteljic. Ostali gasilci so razvili cevi ter pričeli z gašenjem požara, ki so ga v nekaj minutah tudi uspešno ukrotili. Vzgojiteljico so nepoškodovano na nosilih prinesli med otroke in si na ta način prislužili njihov iskren aplavz. Vzgojiteljico so za vsak primer pregledali še reševalci, ki so z vozilom nujne medicinske pomoči prihiteli na prizorišče.

Ves dogodek je bil le vaja evakuacije, ki predstavlja odlično priložnost za urjenje spretnosti pravilnega postopanja v primeru resničnega požara.

Otroci so si v zaključku ogledali vsa vozila, opremo in pripomočke, ki jih gasilci in reševalci uporabljajo pri svojem delu ter se seveda z današnjimi junaki tudi fotografirali.