OBISK VRTCA V AVSTRIJI, V KRAJU WOLFSBERG

OBISK VRTCAV AVSTRIJI, V KRAJU WOLFSBERG, V OKVIRU COMENIUSOVEGA PROJEKTA »FOREST«

Na srečanju v Italiji sem se s kolegicami iz vrtca Gries v avstrijskem Wolfsbergu dogovorila za enodnevni obisk v njihovem vrtcu. Ker smo partnerji v skupnem projektu »Project Forest«, smo se odločili, da gremo na ta obisk 9 vzgojiteljev iz sodelujočih oddelkov in ravnateljica Ivica Vaukan.

V vrtcu so nas zjutraj sprejele ravnateljica vrtca Andrea ter vzgojiteljici Martina in Sandra. Po predstavitvi smo kolegicam predale sadike hrasta in bukve, posajene v lesen čeber,  ki so jih vzgojili v enoti Sele.  Zelo so bile vesele.  Na sprehodu skozi vrtec, smo si ogledali igralnice ter ostale prostore in pri tem ugotavljali podobnosti in razlike z našim vrtcem.

Po malici smo se po parih odpravili v igralnice, kjer so nas z radovednimi očmi opazovali otroci. Z ravnateljico Ivico sva bili povabljeni v »rdečo » skupino. Z nekaj otroki sva šli v telovadnico vrtca, kjer sva spremljali aktivnost. Potem so otroci in vzgojiteljice zapeli nekaj pesmic. Zapeli sva tudi midve, in sicer pesem Enkrat je bil en majhen škrat, saj sva jim potem poklonili škratke iz naravnih materialov, ki smo jih naredili v našem vrtcu. Pogovarjali smo se o dejavnost v zvezi s projektom, ki jih izvajamo in na kakšen način potekajo. Glede na fotografije, likovne izdelke in ostalo dekoracijo, smo videli, da so v projet vključeni vsi v vrtcu. Škratke so prejeli vsi otroci v vrtcu. Vsi otroci so šli na igrišče, kjer smo se jim pridružili. Medtem so vzgojiteljice čeber s sadikami postavile na ogled pri vhodu, kjer imajo kotiček za starše. Po skupnem kosilu smo se poslovili od otrok in vzgojiteljic ter se sami odpravili še na ogled mesta Wolfsberg.

S tem obiskom smo dobili vpogled v delo v vrtcu, obenem pa smo spletli nove vezi. Upamo, da bomo v novem šolskem letu mi pripravili podobno srečanje.

 

Koordinatorka projekta, Mateja Pirkmajer, vzgojiteljica

Komentiranje zaprto.